8 травня
Андрій Стукало: "Святкування 9 травня ‒ це утвердження "русскава міра"

Сьогодні, 8 травня, спільно з усім цивілізованим світом Україна відзначає День пам'яти та примирення, присвячений вшануванню жертв Другої світової війни.

Саме 8 травня 1945 року у Берліні ратифікували "Акт про беззастережну капітуляцію" Збройних сил Німеччини, який став символом перемоги над нацизмом.

Сьогодні ми вшановуємо пам'ять мільйонів українців, які віддали своє життя у боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками. Друга світова війна стала однією з найтрагічніших сторінок в історії української нації, адже у період 1939‒1945 років десятки мільйонів українців загинули, воюючи в армії ворожої імперії.

Відходить у минуле так зване совєцьке свято "День перемоги", яке звикли відзначати 9 травня з формулюванням: "на згадку про переможне завершення Великої вітчизняної війни радянського народу проти німецько-фашистських загарбників". Поступово зникають "червоні шабаші" комуністів та їх прихвоснів, проти яких ми спільно із побратимами та посестрами з Всеукраїнського об'єднання "Свобода" завжди боролись.

Святкування 9 травня ‒ це утвердження "русскава міра", з яким у свій час боролась Українська Повстанська Армія за незалежність України проти більшовицьких окупантів, а зараз ‒ продовжують боротьбу наші герої проти російського агресора. Впевнений, що наш український день перемоги ще попереду.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"