14 лютого 2012
Угода про спільні дії об'єднаної опозиції на Козівщині

Ми, голови Козівських районних організацій політичних партій Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", Всеукраїнське об'єднання "Свобода" та "Фронт Змін", виходячи із Угоди про спільні дії об'єднаної опозиції, підписаної в місті Києві 22 січня 2012 року та 12 лютого 2012 року у місті Тернополі, маючи на меті практичну реалізацію задекларованих засад, проголошуємо про координацію дій трьох районних організацій політичних партій у Козівському районі для:

• повернення країни на демократичний шлях розвитку та забезпечення умов для добробуту і можливостей для самореалізації кожної людини;

• повноцінного забезпечення європейських стандартів свобод та прав громадян;

• захисту конституційного права громадян України на формування органів влади, отже, ‒ на вільні чесні вибори;

• боротьби з антинародним режимом Януковича та його представниками на місцях і відновлення справжнього народовладдя.

Для цього спільно беремо на себе зобов'язання:

• всіма можливими способами захищати свободи та права жителів Козівського району, відстоювати принципи демократії та верховенства права;

• спрямовувати свої зусилля на припинення політичних репресій, в тому числі на звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в'язнів;

• не допускати реалізації нищівних для українського народу реформ;

• захищати українську мову, історію, релігію, культуру та традиції, гарантуючи при цьому повноцінний розвиток і реалізацію мов інших національностей в Україні;

• узгоджувати позицію і спільні політичні принципи, підходи та дії на всіх рівнях місцевих рад Козівського району;

• забезпечити проведення чесних та прозорих виборів будь-якого рівня та недопущення фальсифікації голосування і спотворення волевиявлення громадян.

Ми наголошуємо, що єдиним опонентом для об'єднаної опозиції є чинний режим і ті політичні сили, які його уособлюють. Тому ми відмовляємось від публічної взаємної критики та декларуємо принцип взаємоповаги і взаємного непоборювання між опозиційними політичними силами.

З метою консолідації демократичних сил і уникнення розпорошення голосів виборців закликаємо всіх, хто здатний протистояти режиму Януковича, підтримати нашу ініціативу та діяти спільно.

Угода залишається відкритою для підписання всіма опозиційними силами Козівщини.

Тільки разом ми зможемо досягти спільної мети ‒ побороти диктатуру та побудувати справедливу та заможну країну!