Олег Дьяченко

1975 року народження. Боєць "Легіону Свободи" Член Васильківської "Свободи". Родом із Київщини. Командир зенітно-артилерійського взводу у 15 окремому мотопіхотному батальйоні ЗСУ. Загинув 24 серпня 2016 року поблизу селища Красногорівка Донецької області від потрапляння російської 120-мм міни в бліндаж.

Дьяченко Олег Миколайович народився 8 травня 1975 року. У 1995 році закінчив Київський інститут Військово-Повітряних Сил за спеціальністю "Авіаційні засоби ураження". З 1992 по 1997 рр. служив у ПС ЗСУ. Займав посаду інженера-механіка.

У мирному житті був приватним підприємцем.

3 травня 2012 року вступив до лав Всеукраїниського об'єднання "Свобода". За час свого членства у лавах партії показав себе як активний громадянин, носій націоналістичної ідеї, борець за справедливість. У липні 2016-го Олег приїжджав у відпустку, під час якої ходив до міського голови з проханням зробити на його провулку асфальтування дороги. На жаль, лише після загибелі Олега 16 вересня 2016 року на 15-й черговій сесії міська рада виділила кошти на капітальний ремонт дороги.

Був кандидатом у депутати Васильківської міської ради на місцевих виборах 2015 року за виборчим списком ВО "Свобода", закріплений за округом №20. Набрав 12, 98% голосів виборців, став четвертим номером у списку кандидатів, але пройшло лише 3 кандидати.

Призваний до лав Збройних Сил 16 липня 2015 року. Служив у 15 механізованому батальйоні ОК "ЗАХІД" Сухопутних військ ЗСУ в\ч В4673, яка базується у с. Мукачево, Закарпатської області. Був призначений командиром зенітно-артилерійського взводу механізованого батальйону.

Олег загинув під селом Красногорівка, Ясинуватського району, Донецької області на позиції "Черепаха". Позиція знаходилася прямо на передовій. У ніч на 25-ту річницю Незалежності України відбувся мінометний обстріл, під час якого міна 120-го калібру потрапила прямо у центр бліндажу. Там знаходилися троє військовослужбовців, одним з яких був Олег. Під час розриву міни, Олег закрив своїм тілом бойових побратимів, завдяки чому вони залишилися живими. Воякові був лише 41 рік.

Вдовою залишилася дружина Наталя. Без батька зростатиме донька Софія (2005 року народження).

26 серпня Олега проводжав весь Васильків та свободівська родина.

31 серпня 2016 року, за ініціативою голови фракції ВО "Свобода" у Васильківській міській раді Юрія Коваленка відбулося засідання топонімічної комісії, під час якої було розглянуто питання про перейменування провулку, на якому жив Олег на нову назву, що буде носити його ім'я. Усі Олегові сусіди підтримали пропозицію.