Олег Тягнибок

Олег Тягнибок народився у Львові в сім'ї медиків. Найбільшими цінностями родини споконвіку були патріотизм і вміння відстоювати переконання. З дитинства Олег запам'ятав обшуки каґебістів у своїй квартирі. Його дід, український священик Артемій Цегельський, відмовився перейти на Московське православ'я, за що відбув з сім'єю сім років сибірського заслання. Уся родина постійно була під наглядом. Через роки Олег скаже, що підсвідомо свій вибір зробив ще тоді, коли під час обшуків зникали безцінні родинні реліквії - старі фотографії, листи.

Олег Тягнибок та Ігор Швайка на барикадах Майдану

Після закінчення школи вступає до Львівського медінституту, після другого курсу йде до війська. Тут загартовується характер. Виступає проти "дідівщини", обговорює політичні питання. "Естонці розповідали, що у них підняли національний прапор. А я пишався, що й у Львові на першотравневій демонстрації 1989 року теж з'явилися українські прапори" (з інтерв'ю).

Олег Тягнибок та фракція ВО "Свобода" в Верховній Раді

Олег поновлюється в інституті й ініціює створення Студентського братства медінституту, яке очолює 1989 року. 1991-го очолює Студентське братство Львова. Стає учасником та одним із керівників студентських голодувань 1990 та 1992 років у Києві.

Олег Тягнибок виступає в Верховній Раді

Прагнув стати добрим хірургом. На перших курсах не цурався ніякої роботи - влаштувався санітаром, потім медбратом. Пізніше належить до фізіологічного гуртка. Але політична діяльність все більше його захоплює.

Олег Тягнибок

1994 року 25-річного Олега обирають депутатом Львівської обласної ради. 1998 року проходить у парламент. Йде від націоналістів і не ховається під псевдодемократичними гаслами. 2002 року, коли балотується в тому ж окрузі, отримує ще більшу підтримку людей, переконуючись, що Ідея та Віра здатні перемагати "мішки з грошима". Член партії із 1991 року. У різні роки відповідає за оргроботу, очолює Львівську обласну, а також київську міську організації ВО "Свобода".

Олег Тягнибок

Захищає диплом юриста у Львівському державному університеті ім. І. Франка.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" очолює у лютому 2004 року. З того часу націоналістична сила набирає нових витків розвитку та зміцнюється як потужна політична партія.

Олег Тягнибок

2006 року очолює виборчий список ВО "Свобода" до парламенту. Цього ж року стає депутатом Львівської обласної ради. 2008 року кандидує на посаду міського голови Києва на дострокових виборах.

Олег Тягнибок

У березні 2009 року, після перемоги Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на Позачергових виборах до Тернопільської обласної ради Олег Тягнибок оголошує про намір балотуватися на посаду Президента та згодом бере участь у президентських виборах.

Олег Тягнибок

Восени 2010-го Тягнибок очолює список кандидатів у депутати Львівської обласної ради, а згодом фракцію ВО "Свобода" у цьому органі влади.

Очолює боротьбу націоналістів із режимом диктатури, яку встановлює з приходом до влади в Україні "сім'я" Януковича, стає одним із лідерів опозиції.

Олег Тягнибок

2012 року під керівництвом Олега Тягнибока у Верховній Раді України з'являється перша фракція українських націоналістів, яка за час каденції парламенту VII скликання є найбільш дисциплінованою, а також найрезультативнішою в голосуванні за проукраїнські та реформаторські закони.

2014 року балотується на посаду Президента України, а також очолює список ВО "Свобода" на виборах до парламенту.

Олег Тягнибок

Одружений. Разом із дружиною Ольгою виховує трьох дітей: доньок Ярину-Марію і Дарину-Богдану, а також сина Гордія.

"Боротьба - це у нас у крові" (із інтерв'ю). З родини Олега Тягнибока справді вийшло багато самовідданих патріотів. Прадід по матері Лонгин Цегельський був депутатом Віденського сейму, одним з ініціаторів створення Західноукраїнської Народної Республіки. Від імені ЗУНР на Софійській площі у Києві він зачитував Акт злуки між ЗУНР і УНР. З родини Олега - академік Іван Крип'якевич, отець Микола Цегельський і отець Роман Лиско, замурований живцем енкаведистами в тюрмі на Лонського у Львові, - обидвох беатифікував папа Іван Павло ІІ під час свого візиту в Україну.

Дерево роду Олега Тягнибока - життєписна збірка сімейних світлин та історій родини Олега Тягнибока.

Наступні сторінки містять більше інформації про Олега Тягнибока:

Особиста сторінка: tiahnybok.info

Сторінка в соціяльній мережі Facebook: facebook.com (сторінка політика)

Сторінка в соціяльній мережі Facebook: facebook.com (особиста сторінка)

Сторінка в соціяльній мережі Google+: plus.google.com (сторінка політика)

Сторінка в соціяльній мережі VK: vk.com (особиста сторінка)

Сторінка в фото-мережі Instagram: instagram.com